School-, studie- en beroepskeuze-advies voor jongeren

  • Heb je moeite met het kiezen van een vakkenpakket of profiel?
  • Heb je het op school niet erg naar je zin, maar weet je niet precies waardoor dat komt?
  • Heb je leer- of leesproblemen?
  • Twijfel je tussen diverse vervolgopleidingen of heb je nog helemaal geen idee wat je wilt?
  • Vraag je je af of je een bepaalde opleiding wel aankunt?
  • Heb je problemen met je opleiding of studie?
  • Ben je vastgelopen in je studie en weet je het even niet meer?
  • Gaat er bij je stage iets mis waar je veel last van hebt?
  • Ben je net gestart met werken en heb je het direct al niet naar je zin?

Dan kun je eens met een beroepskeuze-adviseur praten.

Je bent bij mij van harte welkom!

Theo Grevers


Werkwijze

Als je je bij mij aanmeldt, vindt er (binnen een week) eerst een gesprek plaats waarin uitgebreid op je vraag wordt ingegaan.

 

Naar aanleiding van dat (kosteloze) eerste gesprek besluiten we in overleg of beroepskeuze-advisering voor jou de juiste hulp biedt. Als je iemand voor dat gesprek mee wilt nemen, vind ik dat prima.

 

Naar aanleiding van je vraag stellen we een testprogramma op. De uitvoering daarvan neemt meestal een hele middag in beslag. Sommige tests krijg je mee om thuis te doen.

 

In een tweede gesprek nemen we de uitkomsten van het onderzoek uitvoerig door. Ik geef daarbij altijd concrete suggesties, bijvoorbeeld over opleidingen of beroepsmogelijkheden.

 

In deze fase krijg je ook een uitgebreid persoonlijk rapport, waarin alle uitkomsten van het onderzoek en deze suggesties terug te lezen zijn.

 

In een derde bijeenkomst kun je deze suggesties (en natuurlijk aanvullingen van jezelf) verder bij mij onderzoeken. Bij dit zoeken naar opleidingen of beroepen maak ik gebruik van het meest complete en objectieve computerprogramma dat er is. In deze begeleide individuele zoeksessies loods ik je door het onoverzichtelijke woud van studies en beroepen. Daarna kun je er zelf goed mee verder, omdat er dan nog maar een handjevol mogelijkheden over is. Maar je krijgt in deze fase meestal nog wel "huiswerk" mee: contact zoeken met opleidingen en beroepsbeoefenaars interviewen zijn daarvan voorbeelden.

In een vierde gesprek proberen we tot conclusies te komen. Maar als dit nog niet lukt, laat ik je echt niet aan je lot over: ik help je totdat we er helemaal uit zijn.


Afspraken

Het eerste oriënterende gesprek is altijd kosteloos.

 

De prijs van een beroepskeuze-advies bedraagt € 645,00, inclusief 21% BTW.

 

Bij de prijs is inbegrepen: minstens drie gesprekken, een testdag, begeleid zoeken op computerprogramma's over opleidingen en beroepen, schriftelijke rapportage en service gedurende een jaar.

 

Ben je jonger dan 18 jaar, dan is het advies in principe ook voor je ouders of verzorgers bestemd, tenzij anders wordt afgesproken.

 

Als je op school zit, wordt met jouw goedkeuring tijdens de begeleiding contact gehouden met je mentor, schooldecaan of met de zorgcoördinator, zodat ook die op de hoogte zijn van de gang van zaken.

 

Je blijft klant gedurende een jaar na het advies. Dat betekent dat je altijd zonder kosten kunt terugkomen als je nog eens iets wilt weten of even wilt overleggen. Daardoor mag je erop vertrouwen dat dit onderzoek je ook écht verder brengt.Een keuze uit de reacties van klanten en ouders

Beste Theo,

Zoals beloofd geef ik even de resultaten van X door. Hij is afgelopen september gestart met de dubbele studie wiskunde-natuurkunde aan de Universiteit van Leiden. Hij is erg gemotiveerd. Tot nu toe zijn de studieresultaten erg goed. Het eerste semester is dan ook positief verlopen. Ik ben blij dat we toch grondig gekeken hebben naar zijn studiekeuze. Hij ziet nu al studenten afhaken...

Met vriendelijke groet

 

Goedenavond Theo,

Het is alweer een tijd geleden dat ik de beroepskeuzetest heb gemaakt bij jou. Het is gelukt en ik sta helemaal achter mijn keuze. Het wordt de lerarenopleiding biologie in Rotterdam. Nog heel erg bedankt voor de goede adviezen en het rapport dat je uiteindelijk hebt gemaakt. Ik heb er veel aan gehad.

Groetjes, Jill

 

Ik ben nu een stuk verder in mijn studiekeuze. Theo kijkt ook naar je persoonlijkheid en is heel positief ingesteld, wat het best prettig maakt. En vooral als je niet in Nederland woont maar wel overweegt om daar te gaan studeren.

 

Dag Theo,

Ik had gelijk terug willen mailen, maar de vakantie is begonnen en dan blijft de computer een beetje uit de buurt! Wat ik direct terug had willen geven:

Je hebt van onze zoon, met al z'n sterke en zwakke kanten een ongelooflijk goed beeld geschetst.

Je hebt het rapport in een voor hem heldere taal geschreven, waarbij toch − op plezierige wijze − benoemd is wat benoemd moest worden. Mijn welgemeende complimenten en mijn dank hiervoor. Hij gaf aan het rapport behoorlijk confronterend te vinden en dat begrijp ik.

Vriendelijke groet,

 

Hee Theo!

Ik wou even melden dat ik geslaagd ben! Ik wou je ook nog even een keertje bedanken, want dankzij jou was ik toch meer gemotiveerd geworden om dit jaar te halen en het is gelukt!

 

Dag Theo,

Dank voor het gesprek gisteren! We hebben je deskundigheid, je goede adviezen en je respectvolle houding naar Paul toe erg op prijs gesteld.

Hartelijke groet

 

Theo, dank voor je enthousiaste ondersteuning. Je gaf ons de juiste ondersteuning op het juiste moment in dit lastige keuzetraject. Het was een interessant gesprek, leuk en leerzaam om dit soort dingen over je kind te horen (je beseft meteen dat ze al zo groot wordt, nog even en ze is het huis uit!).

 

Beste Theo,

Ik wil je allereerst bedanken voor de manier waarop je X blijft begeleiden naar een studie toe en de wijze waarop je bij hem betrokken blijft. Wij waarderen het zeer. X komt inderdaad morgenavond om 19.00 uur weer naar je toe.

 

Hallo Theo,

Allereerst bedankt voor de verslagen van X, we herkennen hem helemaal hierin. Ook de manier waarop je het hebt weergegeven is heel positief en reëel. X blijft volledig in zijn waarde!!

 

Beste Theo,

X is geslaagd voor zijn Mavo diploma!! Hij is aangenomen op de opleiding Sport en Bewegen. Het was een pittige keuringsdag maar hij heeft deze gehaald! In september begint hij enthousiast aan deze opleiding. Via deze weg willen wij je nogmaals bedanken voor de aandacht en zorg die je aan onze zoon hebt besteed. Zijn keuze voor de opleiding Sport en Bewegen heeft hij mede door jou als een stevige keuze gemaakt!

 

Als iedereen met zoveel aandacht met zijn medemens omgaat, en met zo veel toewijding zijn werk doet, zou de wereld er heel anders uitzien.

 

Hartelijk dank weer voor jouw bijdrage, want net als bij X heb je in belangrijke mate bijgedragen aan de keuze (die met al die mogelijkheden erg lastig is!). Een mooie zomer toegewenst en wie weet tot volgend jaar als onze zoon Y eindexamen VWO doet...