Studie- en beroepskeuze adviesbureau Theo Grevers

Mijn naam is Theo Grevers. Ik ben beroepskeuze-adviseur. Sinds twintig jaar ben ik zelfstandig gevestigd. Mijn specialisatie is het geven van informatie, advies en hulp aan scholieren, studenten en werkenden die vragen of problemen hebben zoals op de pagina Home genoemd zijn.

 

Ik houd kantoor aan huis, wat een ongedwongen sfeer met zich meebrengt. De meeste klanten komen uit de Randstad, maar er zijn ook klanten die het bureau van verre weten te vinden, van Groningen tot Limburg.

 

De meeste klanten melden zich rechtstreeks bij mij aan. Maar leerlingen worden ook wel door hun school naar mij verwezen. Ik heb al jaren een vaste samenwerkingsrelatie met scholen voor voortgezet onderwijs uit Den Haag, Delft, Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer.


Iets over mijzelf

Tijdens mijn universitaire studie psychologie zocht ik naar een toepassingsgebied. Omdat ik altijd al geïnteresseerd was in wat mensen voor hun beroep deden, besloot ik halverwege over te stappen naar een specialistische HBO-studie voor studie- en beroepskeuze-advisering: de Academie Mens-Arbeid (AMA) in Tilburg. Geïnspireerd door vele enthousiaste docenten besloot ik om na mijn studie als eenmanszaak een bureau te starten voor studie- en beroepskeuze. Van dat besluit - ruim twintig jaar terug - heb ik nog nooit een moment spijt gehad!

 

Iedere klant motiveert mij om met hen op pad te gaan naar de juiste vervolgstap op korte, maar vooral op langere termijn. De vraagstellingen zijn hierbij zó divers dat ik in iedere klant weer een uitdaging zie om de beantwoording ervan zo goed mogelijk te helpen vormgeven. Dat deze positieve ervaring vaak ook door mijn klanten gedeeld wordt, blijkt wel uit de vele positieve reacties die ik de afgelopen jaren heb ontvangen. Elke klant krijgt mijn volle aandacht.

 

Daarnaast zet ik mij graag in voor jongeren met specifieke problemen, zoals autisme, faalangst of ADHD. Ik heb gemerkt dat juist de individuele en persoonlijke aandacht bij hen aansluit, waardoor zij zich niet alleen goed begrepen voelen, maar waardoor ik als adviseur ook een reëel beeld kan schetsen van hun mogelijkheden, aandachtspunten en beperkingen. Nu is het uitbrengen van een helder advies bij deze groep klanten vaak nog maar een begin naar succes. Daarom vind ik het ook plezierig om samen te werken met diverse andere begeleiders, waardoor er altijd na mijn advies goed wordt doorgepakt.

 

Ik hoop dat mijn verhaal een tipje van de sluier oplicht van wie ik ben en wat mij in mijn werk boeit en inspireert.