Reacties

Ik volsta met drie reacties die een goed beeld geven van vragen waarbij ik hulp kan bieden en die laten zien hoe ik te werk ga.

 

Goedemorgen Theo,

 

Ik ben een collega van xxx die een traject bij u heeft gelopen en nu met een enorme glimlach op haar gezicht loopt. Onwijs leuk, maar vooral motiverend om te zien. Ik sprak haar over het traject bij u daar ik toevallig op zoek was naar soortgelijke hulp.

 

Vorig jaar ben ik vier maanden thuis komen te zitten met een burn-out. Tijdens een zeer waardevol traject bij een psycholoog is een job coach al eens ter sprake gekomen. Ik ben meer dan 10 jaar werkzaam in de makelaardij en vastgoed. Dat heeft mij altijd aangesproken, maar de haantjescultuur, de slechte organisatie en "wij weten het altijd beter" staan me steeds meer tegen.

 

Ik wil me graag oriënteren op wat nou echt bij mij past. Ik vind 100 dingen leuk, maar ik zie ook veel beren op de weg.

 

Zou u mij kunnen helpen?

 

Met vriendelijke groet,

 

 

In het onderstaande filmpje vertelt een klant hoe ze mijn begeleiding heeft ervaren.

 

Nu een uitgebreide reactie van een cliënt, die heel precies vertelt hoe het adviestraject verliep en wat zij eraan gehad heeft. Ik vroeg haar aan het eind hoe zij het ervaren heeft en dit is wat zij me schreef.

 

Mijn reden om naar Theo te gaan, was dat ik was vastgelopen in mijn carrière. Ik wilde graag een volgende stap zetten, maar ik wist niet hoe en in welke richting. Zoals zoveel dertigers om mij heen was ik er ook niet uit waar mijn passie nu echt lag en welke kwaliteiten ik had zodat ik iets kon gaan doen wat mij gelukkig zou maken.

Toen ik voor de eerste keer bij Theo kwam, klikte het gelijk en dat vond ik erg belangrijk omdat ik dat ik bij twee andere loopbaancoaches niet had. Theo had gauw door hoe ik in elkaar zat en daardoor kon hij mij de juiste vragen stellen. Na twee gesprekken kreeg ik testen om thuis in te vullen en ben ik een ochtend langs geweest om testen te maken. Dit hielp om een compleet beeld te krijgen van mijn werk- en denkniveau, interesses en kwaliteiten.

 

Daarna volgde er een aantal gesprekken waarin Theo mij geleerd heeft stapje voor stapje erachter te komen welke richting ik in wilde slaan en welke studies ik hiervoor het beste kon volgen om mij hier een goed fundament voor te geven.

Bij iedere stap stuurde Theo mij een voortgangsrapport waarin hij heel helder samenvatte welke stappen ik gezet had, waar ik nu stond en wat ik nog moest onderzoeken. Dit was erg fijn en gaf helderheid.

 

Na een aantal maanden ben ik er, dankzij de gesprekken met Theo, uit gekomen welke richting ik op wil gaan en hoe ik dit wil gaan bereiken. Ik had dit nooit verwacht en ben er ontzettend blij mee.

 

Doordat ik steeds alles onderzocht en onderbouwd heb waarom ik iets wel of niet interessant vond, zal ik in de toekomst nooit meer denken “Had ik maar dit gedaan” of Zou ik toch niet die richting op moeten gaan?” Dit geeft rust.

 

Spreekwoordelijk: Theo heeft mij geen vis gegeven, maar hij heeft mij geleerd hoe ik moet vissen (waardoor ik mijn leven lang vis kan eten) en hierdoor heb ik van deze loopbaancoaching mijn hele leven profijt.

 

Ik wil Theo hier hartelijk voor bedanken.